Book online

3.png

 

 V dubnu jsme pro náš driving range pořídili sadu nových míčů. Míče jsou vlastnictvím rezortu, hráčům jsou za poplatek pronajímány k cvičným odpalům. Tyto míče jsou určeny pouze pro odpalování na driving range. (Výjimku mají pouze klienti na cvičných plochách při lekci pod vedením trenéra.) Často jsme však svědky toho, že si košík s míči hráč donese na další cvičné plochy (patting a chipping green, cvičná jamka) a že s nimi trénuje i tam.To u nás není dovoleno, takového hráče na jeho prohřešek upozorníme a po krátké rozumné debatě svoji chybu napraví.

 Co je však závažnější – letošního jara častěji než dříve přistihujeme hráče, jak s drivingovými míči hrají na hřišti! Především na „vodních“ jamkách č. 2, 3, 4. To je ale hrubým porušením našeho Provozního řádu a Místních pravidel. Takový hráč je ze hřiště bez náhrady vykázán.

 Domníváte se, že je takové opatření přísné? Není. Má-li hráč u sebe na hřišti drivingový míč, tak ho vlastně zcizil. Je tedy zloděj, aniž by si to třeba uvědomil. A je jedno, že ten míč není z našeho drivingu, ale z jiného hřiště. Tak ho prostě zcizil tam. Tento míč má navíc zcela jinou konstrukci i vlastnosti, než míče pro hru. A kdo rozumný by si vědomě zkracoval a kazil svoji ránu? Vždyť drajv přes vodu lze hrát i lepším míčem z druhé ruky nebo nalezencem a eliminovat tak možnou ztrátu provéčka.

 

Jindřich Kotas, maršál